In armonie cu natura, cu anotimpurile

Desi cei mai multi dintre noi nu mai depind in mod direct de succesiunea anotimpurilor, pentru asigurarea mijloacelor de existenta, ceasurile noastre fiziologice au pastrat, in strafundurile fiintei, cunoasterea ca o schimbare de anotimp atrage, de asemenea, o transformare inlauntrul nostru. Daca trecem cu vederea acest proces, s-ar putea sa ne simtim desincronizati, ca si cum am fi iesit din ritmul natural.

  • Putem celebra, in mod constient, schimbarea de anotimp si ne putem transforma propria energie, alocandu-ne timp pentru a ne adapta metamorfozelor naturii.
  • Putem schimba culorile, aidoma florilor vestede si frunzelor ce se deprind de pe ramuri si luneca lin, indepartand culorile luminoase de vara si umplandu-ne, totodata, dulapurile ori acoperindu-ne incaperile de locuit, cu nuante calde de auriu, rosu si maro.
  • Pe cand plantele isi concentreaza energia adanc in radacini si seminte, noi ne putem retrage in preocupari linistite, la adapostul caminului, sau in calatorii launtrice, ocupandu-ne de germenii unor noi nazuinte si viitoare eforturi, care au nevoie de concentrare, in liniste, pentru a se dezvolta.
  • Ne putem stimula focurile launtrice, cu o ceasca de cafea, ceai, cidru sau ciocolata calda, in timp ce savuram alimentele delicioase, fierbinti, dar si fortifiante, pe care anotimpul ni le daruieste, din abundenta, intr-o gama ampla de culori tomnatice: cartofi, placinta cu mere, dovleac, dovlecel si porumb.
  • Putem, totodata, aprinde lumanari sau focul din camin, pentru a pastra o urma din superba stralucire a verii.


Prin realizarea unei celebrari a schimbării, in mod constient, invitam si primim cu bucurie noul anotimp, astfel incat sa plutim firesc pe undele energetice si sa nu opunem rezistenta. Sa ne sincronizam cu ritmul naturii si al Universului, ingaduindu-i sa ne poarte cu sine si sa ne hraneasca, in timp ce plasmuim viitorul!

[Dupa un text de Madisyn Taylor]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: