Comunicarea digitală şi copiii

Incantati de abilitatile digitale ale copiilor, bucurosi de linistea din jur, cand sunt ocupati cu smartphone-ul, tableta, phablet-a, laptopul sau computerul? Mai ganditi-va o data! Poate chiar de mai multe ori.

Intre studiile care au analizat acest tip de comportament al copiilor si dezvoltarea lor, semnalele de alarma sunt numeroase, iar nivelul de ingrijorare este foarte ridicat. Daca deprinderile digitale se formeaza facil, aproape instinctiv, evolutia sanatoasa a copiilor necesita implicare activa, efectiva (a parintilor, mai ales, dar in general a adultilor cu care interactioneaza), pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala; jocuri interesante care sa le suscite curiozitatea, interesul, creativitatea, implicit abilitatile motorii.

Afla despre deteriorarea functiilor cognitive, care sunt semnalele de atentionare si recomandarile medicilor pediatri.

Pentru beneficiile pe care tehnologia le poate aduce (intre care: invatarea interactiva si mai placuta pentru copii), important este in primul rand ca aceasta sa fie “accesata” si folosita corespunzator, motiv pentru care am insistat asupra pericolelor la care (ne) expune si ii expune mai ales pe copii.

Inevitabil va face parte din viata lor, dar sa nu-i condamnam la afectiuni si pseudo-viata, din ignoranta, lipsa de timp sau de preocupare pentru ce este esential ca sa aiba o formare sanatoasa si o viata frumoasa. :)

 

 

Ai curaj la un TEST cu copilul tau?

Un material: lotcomm.ro

Comunicare Integrata. Strategica. Asertiva

Tags:

2 Comments

  1. […] Citeste si Comunicarea digitala si copiii […]

  2. […] Comunicarea digitala si copiii […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: