Viziune: Valorile Veșnice nu le putem pierde

Când ți s-a descoperit într-o stare fără de opus, printr-o revelație pe care ești dispus să o primești, faptul că pierderea nu este posibilă, înseamnă că ai devenit în sfârșit conștient de ceea ce nu e posibil să se piardă: Valorile Veșnice, din tine și din celălalt; de faptul că Acestea, neputându-se pierde, pierderea este, implicit, imposibilă.

[Citeste mai departe, Ideea de la baza Viziunii]

Intre „a fi” si „a avea”

„O parte din om se conjugă cu verbul “a avea”, cealaltă parte se conjugă cu verbul “a fi”; important este ca partea lui “a fi” să fie măcar egală cu cea a lui “avea”. Cei pentru care “a fi” atârnă mai mult decât “a avea” sunt cei care trăiesc pentru a şti, pentru a afla, ceilalţi sunt robii obiectelor, robi strict ai materiei. Orizontul lor este mărginit de obiecte ca de-un parapet. Ei suferă de o incurabilă orbire spirituală…”

[Ileana Vulpescu, Arta Conversatiei]

„A avea” este patima pe care eul, refuzându-l pe „a fi”, își clădește adăpostul reprezentat de sinele inferior. Acest sine e mereu nesigur, întotdeauna tulbure și incert, niciodată împlinit și într-un conflict permanent cu el însuși și cu lumea.

„A fi” este invitația pe care Duhul Sfânt ți-o face să-ți cunoști Sinele Superior. Acesta din urmă, fiind creația lui Dumnezeu, este desăvârșit, complet, invulnerabil și lipsit de orice nevoi. Sau într-un cuvânt, ESTE.

[Citeste articolul integral, aici]

Bucuria Învierii

Drumul Crucii, sigla preferată prin care timpul își definește prezența în destinul umanității, nu poate fi decât o călătorie inutilă. Iisus a făcut acest drum pentru că I l-am impus. Era unicul mod de a sta de vorbă cu noi. Unicul drum pe care, ca purtători ai suferinței și ai morții, îl puteam înțelege. Dar faptul că noi I l-am impus nu înseamnă câtuși de puțin că și El ni-l impune. Dimpotrivă, ca purtător al Bucuriei și al Învierii, l-a făcut tocmai pentru ca noi să nu-l mai facem…

[Citeste Călătorie inutilă]

Pr. Adrian Isac

[Imagine: www.madeformums.com]

 

1 Comment

  1. […] facut sa mi se desluseasca intr-un fel anume perspectiva asupra Drumului Crucii a pr. Adrian Isac, in Saptamana Crucii din Postul […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: