„Regina florilor” şi povestea ei minunată

iasomia 2Una dintre cele mai frumoase flori de primăvară are o poveste magică. Legendele străvechi vorbesc despre noaptea sfântă în care s-a născut Mântuitorul, atunci când fulgii de nea au fost transformaţi în „regina florilor”.

O istorisire religioasă aminteşte de o noapte de iarnă, în care viscoleşte cumplit şi este un frig de crapă pietrele:

“Peste Bethleem ninge, ninge… Într-o iesle minunată se născuse Isus. Boul şi măgarul, miloşi, suflau asupra lui, să-l încălzească. Alături vegheau Iosif şi Maria. Deodată o rafală puternică de vânt a adus un val de aer rece şi zăpadă. Iosif s-a repezit în calea rafalei cu pieptul, pentru ca frigul să nu ajungă la Pruncuţ. Câţiva fulgi s-au aşezat totuşi pe obrăjorii şi fruntea micului Isus.

Temându-se să nu-L trezescă, Maria s-a aplecat asupra lui cu toată dragostea ei şi cu un sărut a îndepărtat stălucitorii fulgi reci. Minune! Fulgii de nea s-au topit la căldura iubirii materne şi s-au prefăcut în mici flori, cu patru petale mici, ascuţite şi delicate, albe ca neaua şi cu o minunată mireasmă, care a învăluit ieslea pământul şi cerul. Iasomia s-a născut din sărutul dat de Sfânta Fecioară Pruncului Isus”.

IASOMIA – care înfloreşte în luna mai şi se deschide doar la lăsarea întunericului – este floarea din care se extrage unul dintre cele mai scumpe uleiuri esenţiale din lume (pentru un kilogram de esenţă este nevoie de 1.000 de kilograme de flori proaspete), dar nu este celebră doar pentru parfumul îmbătător…

Află mai multe despre planta-minune din articolul integral.

[Sursa: adevarul.ro]

 

1 Comment

  1. minunat! multumim!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: