Săptămâna femeii samarinence

În cercul strâmt al nevoilor vieții cotidiene, intrăm adesea în rutina grijilor pentru ziua de mâine, pentru ce vom mânca și ce vom bea, pentru obținerea plăcerilor imediate. Ne închidem tot mai mult în labirintul căutărilor telurice și doar glasul Domnului ne luminează calea, ca să înțelegem cuvântul Lui: „Fără Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15, 5)

 

 

Dintotdeauna comunicarea între oameni a influențat mersul ascendent sau decăderea unei comunități. Într-o lume tehnologizată, în care comunicarea și relațiile publice sunt considerate cheia succesului sau piatră de poticnire, ne putem întreba, ce impact mai are mesajul Evangheliei de astăzi? În „satul global”, diversitatea e privită cu respect, și aici regăsim și tipurile de oameni despre care am vorbit: femeia samarineancă în căutare de apă, ucenicii plecați după hrană, locuitorii marilor orașe în așteptare de noutăți și miracole. Pentru fiecare, Domnul are cuvinte de folos și locuri de întâlnire la izvoare.

 

Fie ca Hristos-Dumnezeu să aprindă în noi lumina Sa cea iubitoare de oameni, să ne hrănească pe noi cu dumnezeieștile Sale Taine, să ne potolească setea de viață cu apa cea vie a Duhului, ca să dăruim și altora din roadele darurilor Sale!

Pr. Nicolae Dascălu

În arşiţa amiezii acestei vieţi avem nevoie toţi Apa cea Vie a Duhului

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: