Taine

„Iubirea nu are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi ajunge pe cel iubit. Străpunge iadul, care nu-i poate sta împreună şi străbate cerul. Iubirea e însuşirea lui Dumnezeu, prin care a creat luma văzută şi nevăzută şi toată făptura care-L cunoaşte e străbătută de iubire. Dacă am stărui cum trebuie în iubirea aceasta fără margini s-ar răsfrânge şi în noi obârşia asta divină.”

Parintele Arsenie Boca

Taina lunii septembrie

Taine: luna SEPTEMBRIE

Taine: luna OCTOMBRIE

Taina lunii NOIEMBRIE

Taine: luna NOIEMBRIE

taina-lunii_decembrie3

Taine: luna DECEMBRIE

Taine: luna IANUARIE

Taine: luna IANUARIE

Taine: luna FEBRUARIE

Taine: luna FEBRUARIE

Taina lunii MARTIE, Buna Vestire

Taine: luna APRILIE

Taine: luna APRILIE

Taine: luna MAI

Taine: luna MAI

Taine: luna IUNIE

Taine: luna IUNIE

Taine: luna IULIE

Taine: luna IULIE. Sf.Proroc Ilie (sarbatorit in 20 iulie), a fost inaltat la cer in viata fiind. Om cu viata sfanta si caracter puternic, Sfantul Ilie a rostit cu curaj Adevarul intotdeauna. Avea sa fie vazut de ucenicii lui Iisus, alaturi de Prorocul Moise, la Schimbarea la Fata de pe Muntele Tabor.

Taine: luna AUGUST

Taine: luna AUGUST. […] pe Muntele Sfânt al Taborului, în momentul în care începe Sfânta Liturghie, coboară asupra Mănăstirii ortodoxe „Sfântul Prooroc Ilie” un nor luminos care nu are caracteristicile unui nor obişnuit.

Mulţi necredincioşi spun că norul este doar o vedenie a creştinilor sau chiar o şarlatanie pusă la cale de oameni cu interese turistice. Numai că fenomenul în sine a fost cercetat de o echipă de oameni de ştiinţă, iar concluzia lor este fermă: evenimentul este miraculos. Astfel, o echipă de cercetători meteorologi israelieni şi ruşi a analizat mai multe teme privind semnele miraculoase din Ţara Sfântă. Omul de ştiinţă rus Serghii Mirov, unul dintre participanţii la această cercetare, a dat publicităţii la începutul acestui an (n.red.: 2011) rezultatul cercetărilor lor, subliniind că norul apare numai în zona mănăstirii ortodoxe, doar în ziua praznicului Schimbării la Faţă. El a relatat că atunci „o sferă luminoasă de ceaţă îi înconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii bisericii, crescând în dimensiuni, şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurându-i într-o umezeală”.

Cercetătorii au concluzionat că această ceaţă nu poate fi generată de aerul uscat şi la o astfel de temperatură şi, ca atare, fenomenul nu poate fi încadrat decât în categoria miracolelor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: