„Cine m-a făcut… om mare?”

Sau ce ţi-ai fi dorit să ştii mai demult…

Perspectiva completa AICI. Mai jos, cateva consideratii ale unui businessman:

  1. Petrece, in mod deliberat, dedicat, timp in care sa te gandesti la ce pretuiesti mai mult, ce e cu adevarat important pentru tine. Este incredibil de greu sa te confrunti cu adevarul propriu, sa distingi ce iti place, sa recunosti ce nu-ti place, riscand sa descoperi lucruri neasteptate despre tine insuti. Dar asta inseamna sa inveti sa te accepti si sa fii confortabil cu tine, iar astfel inveti sa ii apreciezi si sa-i iubesti pe ceilalti pentru ce si cum sunt cu adevarat – fiinte umane incredibil de diverse, uluitoare si… imperfecte. Exact ca si tine 🙂 Raspunsurile la care ajungi se vor tot schimba pe parcursul vietii, de aceea e important sa revii periodic la acest “dialog interior”. Dar daca poti ajunge sa evaluezi ce este cu adevarat CEL MAI IMPORTANT pentru tine si sa te impaci cu asta, te poti intelege mai bine si sa-ti dai seama in cel fel alegerile pe care le faci, deciziile pe care le iei te pot ajuta sau iti pot fi defavorabile, in moduri pe care nu le-ai inteles pana atunci. Iar apoi, poti sa le “optimizezi” spre a face ce iti aduce multumire si astfel sa te mentina in cea mai buna forma.

  2. Sa fiu empatic cu mine insumi a fost cel mai puternic mod de a descoperi noi surse de satisfactie. Viata mi-a oferit constant oportunitati de a EXPLORA si de a EVOLUA in moduri surprinzatoare si valoroase. Si, odata ce poti face asta cu tine, vei manifesta empatie in mod autentic fata de ceilalti.

 

3. Valorifica oportunitatile – dar numai in acord cu valorile proprii, altfel poti ajunge rapid in locuri unde nu iti doresti sa te afli. Multe lucruri bune au inceput in viata mea simplu, raspunzand la o bataie in usa. Desigur, trebuie sa fii bun la a asculta/receptiona aceste “semnale”.

 

4. Fa diferenta intre ce inseamna esecul pentru tine si pentru altii. Orice nereusita este o sansa de a invata. Din perspectiva neurostiintelor, a avea dreptate si a reusi nu genereaza prea multe conexiuni neuronale noi. In schimb, a te pregati sa reusesti, dar a esua, este calea spre invatare. Nu poti evolua daca nu incerci ceva nou sau daca nu esuezi.

 

5. Fii bun. Fii onest. Fii iubitor.

Este complicat sa traiesti la nivelul asteptarilor. Adeseori ne raportam la niste prejudecati si nu la lucruri cu adevarat importante. Fa diferenta!

Dupa articolul lui Jordan Ritter, CEO Atlas Informatics (anterior Napster si Cloudmark): What are some huge life lessons you’ve learned that you would want to tell your younger self? / Quora

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: