Un birou de presă mai tare decât… Papa. Dar nu la fel de acurat!

Aproape am crescut cu o expresie; atunci cand exagerezi in ceva ce gandesti si spui, din intentii bune (poate doar cam cu emfaza), ti se poate replica: “esti mai catolic decat Papa”. Ce sa poata fi mai tare, asadar, decat Papa?

In caz ca nu v-ati gandit: corectitudinea politica a biroului de presa al Papei.

Cel mai recent exemplu vizeaza o declaratie a suveranului pontif referitoare la homosexualitate. Acesta a recomandat parintilor care observa manfestari homosexuale la copiii lor sa se adreseze unui psihiatru. (In cazul persoanelor peste 20 de ani, problema se pune altfel, nuanta el). Cuvintele au inflamat comunitatile de alte orientari.

Aceasta inflamare nu a lasat indiferenta echipa de comunicatori a Vaticanului. Care, dupa ce a retras cuvantul “psihiatrie” din text, atat le-a rasucit pe celelalte de, probabil, s-a crucit Papa insusi.

„Cand Papa se refera la „psihiatrie” este clar ca o face ca un exemplu care se numara printre diverse lucruri ce pot fi facute”, a explicat purtatorul de cuvant pentru AFP. „Insa, cu acest cuvant el nu a avut intentia de a spune ca este vorba despre o afectiune psihiatrica, ci poate ca ar trebui vazut cum stau lucrurile la nivel psihologic”, a adaugat acesta.

Argumentul forte al declaratiei “neprelucrate” a Papei avea sa vina EXACT de unde nu se astepta(u): din partea comunitatilor lgbt. O reprezentanta a spus ca aceste afirmatii sunt “socante”, deoarece stigmatizeaza copiii, reamintind ca “studiile au demonstrat ca riscul de sinucidere este mai ridicat decat media in cazul tinerilor lgbt”.

Un consult de specialitate este, asadar, nu doar recomandabil, ci de-a dreptul NECESAR. Si posibil salvator. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: