Dedesubturile sordide ale transumanismului

Sau despre deviatiile unor oameni de stiinta (??) sub mirajul banilor.

Textul original a fost altul. Din considerentul ca, la nici 3 zile de la publicarea acestuia, a aparut stirea potrivit careia cel la care facea trimitere – un miliardar american apropiat de multi puternici ai vremii, finantator al cercetarilor in domeniul transumanismului, dar si condamnat pentru pedofilie si trafic de persoane in scopul exploatarii sexuale -, a fost gasit fara suflare in celula unde isi ispasea pedeapsa, am decis sa renuntam la el. Sa ramana, ca un avertisment, in context…

… opinia prof.univ. si medicului Dumitru Constantin Dulcan – din cea mai recenta carte publicata de Editura Școala Ardeleană, Creierul și Mintea Universului:

gandirea transumanista pledeaza pentru o transformare a fiintei umane prin tehnologie si nanotehnologie. Din faza omului hibrid, se doreste trecerea la omul-robot, capabil sa se reproduca pe sine. Lumea postmodernista si transumanista vrea sa fie fara frontiere, fara legi, fara guverne, fara nicio restrictie de ordin etic. Se vrea, de asemenea, sa fie inchinata unui singur zeu – cel coporatist.

 

Iar in loc de concluzie un subtitlu din textul original:

Patologia umana: intre bani si putere (inclusiv de influenta) 

Pare ca asistam destul de pasiv/i, concentrati doar la noi insine – desi suntem impletiti unii cu altii (inlcusiv cu cei ce au fost si cei ce vor fi), ca intr-o elaborata broderie tesuta intre Cer si Pamant-, la distrugerea a ce este mai valoros, mai inaltator in fiinta umana. A fiintei insasi. A noastra. Pare ca pana… departe, nu mai e deloc mult!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: