Îngeri şi născători de frumos

Indiferent unde sunt, incerc intotdeauna sa-mi sun mama in ziua de 25 martie. Este Sarbatoarea de Bunavestire si stiu ca a iubit dintotdeauna ziua aceasta. Nu am ceva anume sa-i spun, adeseori. Nu e nimic spectaculos in viata mea. In orice caz, faptul de a fi impreuna in acel moment vorbeste de la sine. “Ea si eu” vorbeste de la sine. Cand sun alte persoane, “ei si eu” vorbeste de la sine.

Indiferent de cuvintele folosite, a fi impreuna inseamna “iubire” in toate aceste momente. Cum ar fi sa-i raspund (iubirii) prin cuvintele Fecioarei Maria: Fie mie dupa cuvantul Tau!”

Bunavestire… A te abandona in bratele iubirii, in ciuda pericolelor, a rusinii, a dizgratiei… A te abandona–a da viata din ceea ce esti: Frumusete! Cand sufletul, cand intreaga noastra fiinta devine pura, cand ajungem la starea neprihanirii…Iisus se naste in noi.” (Par. Arsenie Boca, Cuvinte Vii)

Avem Frumusetea in noi. Dar putem fi si nascatori de Frumusete.

Bunavestire ne reaminteste de ceva: avem nevoie si de un inger. Poate ca toti putem fi ingeri unul pentru altul si, astfel, chiar fara sa ne dam seama, dam viata frumusetii din noi si din ceilalti.

Prof.Octavian Gabor, Methodist College, Illinois

Articol original: Angels and birthgivers

[Pictura: Maica Domnului cu Pruncul – Iisus in zeghe, Biserica Sf.Elefterie Nou, Bucuresti]

1 Comment

  1. Simplu si frumos ca întotdeauna.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: