Domnul-Dor/ire

O inspirata poezie care mi-a venit in intampinare recent, mi-a fost semnal pentru o stare mai greu de descris in cuvinte. O stare calda, ca atunci cand ai sentimentul ca lumea din jur si natura intreaga iti zambesc, chiar daca… Ce simturile percepeau efectiv erau: ceata densa de afara, griul pamantului lipsit de patura protectoare a zapezii, copacii desfrunziti de frig si vant, claxoane razlete intr-un oras ce rar isi afla odihna…

Dar interiorul meu gazduia o realitate diferita. Fara a-i cauta explicatii, m-am abandonat starii placute.

Gandul-stare sau starea-gand care i-a urmat, a fost ca in incercarea de a ne gasi echilibrul, linistea, bucuria, se poate sa fim indusi in eroare de ceea ce pot simturile recunoaste in imediat. Cautarea, cautarile ne pot aduce doar temporare satisfactii. Relativa multumire. Or tanjirea noastra este dupa… – exact asa am simtit si simt sa Ii spun -, Domnul-Dor, Domnul-Dorire. Domnul, desigur, Iubire. Nu e defel ascuns sau abstract, doar asteapta sa ne deschidem „senzorii receptivi” din interior spre El pentru a ne inunda de BINE. De CALD. In IUBIREA care ESTE.

 

Intamplarea a facut sa ma intalnesc la foarte scurta vreme dupa aceasta cu o melodie absolut deosebita, cu un mesaj minunat, cu o interpreta (si interpretare) de mare gingasie si traire.

In loc de alte cuvinte – oricum le gasesc dificil pe cele cat de cat potrivite, ascultati:

Ca o frumoasa imbratisare, atat de fireasca iubirii, alte versuri: intre dragostea obisnuita si Iubirea atat de dorita! Atat de… posibila! 🙂

Seara avea sa-mi aduca – exact prin intermediul autoarei versurilor-imbratisare, „cheia” si calea starii, prin mesajul de reala gratie a/l parintelui Daniel Benga: Am putea da fericirea sau bucuria noastra altora?

Şi să nu vă potriviţi cu acest veac, ci să vă schimbaţi prin înnoirea minţii, ca să deosebiţi care este voia lui Dumnezeu, ce este bun şi plăcut şi desăvârşit. (Epistola catre Romani a Sf.Ap.Pavel 12, 2)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: